söndag 3 juli 2016

Grönt är skönt

Först och främst ville jag visa upp hur det ser ut vid köksbänken hemma hos oss. Den lilla "fönstergluggen" ovanför kranen vätter ut mot ett annat lägenhetskomplex, så de gröna växterna har två funktioner; dels minskar det insynen och så skapar dem en lummig, exklusiv och inbjudande miljö.


Jag har länge letat efter en fin whiskykaraff men har fram tills nu inte hittat någon fin nog. Den här hittade jag  dock på Mattex Antik (Stöcksjö). Den är designad av Vicke Linstrand för Kosta Boda. Serien har dessvärre upphört. Jag betalade cirka 1200:-, om jag inte minns fel, för en karaff och fyra glas.


För den som är intresserad av något liknande så har Orrefors en serie "Street", jag jag tycker liknar "City".
Lånad bild från Åsa Myrbergs blogg. Länk.

Jag tycker personligen inte att Street-karaffen är lika fin som City-karaffen och dessutom ligger nypriset på cirka 2000:-, vilket därmed gör den dubbelt så dyr. Om du ändå känner att den är rätt för dig hittar du den här.

Jag råkade dessvärre krossa ett av mina whisky-glas när jag diskade dem för hand för någon vecka sedan, så om du råkar ha ett, eller några, glas extra så hör av dig!

Hoppas du får en fortsatt fin söndag! //Nils

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar