söndag 6 december 2015

Ersätter julgranen men ett jul-inspirerat stilleben

Nu var det ett tag sedan sista inlägget! Har haft fullt upp med jobb och dessutom känt mig opepp på att skriva om vacker inredning under värsta köphetsen som varit nu den senaste tiden (tänker specifikt på "Black Friday" och "Cyber Monday").

Jag kan erkänna att jag under rean tittade runt lite grann efter en kaffebryggare eftersom vi inte har någon hemma utan använder en presso i dagsläget, men det blev trots det ingen ny bryggare. Apropå den rådande globala överkonsumtionen kan jag varmt rekommendera dokumentären The True Cost på Netflix som undersöker det relativt nya begreppet "fast fashion". Satsa på kvalitet framför kvantitet och överväg att återanvända både klädesplagg och inredning. 

Nytt på bilden är den fina gröna Ruutu-vasen från Iittala som jag kommer kunna ha framme året om! Vaserna finns i en uppsjö av storlekar och färger och går sedan någon vecka tillbaka att beställa hem från Iittalas egna webbshop här. Tidigare inköp som finns med på bilden är en ljuslyktan "Etch" från Tom Dixon. En liten svarvad uggla från Discipline, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Ett litet marmorfat från Lagerhaus (ca 100:-), en liten mässingsljusstake som jag hittade på Röda Korset (också ca 100:-) och övrigt julpynt från IKEA.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar