tisdag 26 januari 2016

Årets färg(er) är...

Det globala färginstitutet Pantone har beslutat att 2016 års färger är "Rosenkvarts" och "Rofylld" vilket närmast liknar puderrosa och en något mörkare babyblått.

Såhär lyder motiveringen: "For the first time Pantone introduces two shades, Rose Quartz and Serenity as the PANTONE Color of the Year 2016. Rose Quartz is a persuasive yet gentle tone that conveys compassion and a sense of composure. Serenity is weightless and airy, like the expanse of the blue sky above us, bringing feelings of respite and relaxation even in turbulent times."


Tyvärr är jag inte särskilt förtjust i någon av färgerna. Jag upplever dem lite för 80-talsaktiga och de skulle inte göra sig särskilt väl ihop med färgpaletten jag har i mitt hem. 

Om jag skulle få bestämma skulle årets färger bli mässing, vitt och smaragdgrönt. Iittala har släppt flera av sina klassiker i en ny glasfärg som heter just smaragd. Här hittar du Alvar Aalto-vasen du ser nedan.
Angående mässing så har det svenska märket Skultuna gjort en kraftansträngning den senaste tiden och släppt en mängd vackra prydnadsföremål. En estetisk favorit och nyhet är bordsprydnaden Dew Trivet, som dock kostar runt 2000:- och dessutom inte går att använda som grytunderlägg (!?). Trist när det inte går att förena estetik med funktionalitet, men å andra sidan, precis som med konst kanske det finns ett egenvärde i det vackra. Här hittar du Dew Trivet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar